Nieuwe inwoners Sint-Truiden - 2016

Het stadsbestuur van Sint-Truiden inviteert jaarlijks de nieuwe inwoners van de stad om kennis te maken met de bestuurslui maar ook met de stad en het stadhuis. En ondertussen krijgen ze hun eerste les inburgering: hoe spreek ik plat 'Sinttruins'.
Dit jaar verraste de Keizerlijke Commanderie de nieuwe Truienaars met een fruitpakket.
 
 
Hoe heet je nieuwe inwoners van je stad hartelijk welkom? Door een leuke ontvangst op het stadhuis, een kennismaking met de mensen die deze stad besturen en door een vleugje humor.
Daar komt vanaf nu een welkomstpakket bij waarvoor de Keizerlijke Commanderie van de Edele Haspengouwse Fruyteniers en hun Gastronomie zorgde.
 
“De nieuwe inwoners arriveren niet alleen in het centrum van Haspengouw, ze komen wonen in het hartje van de fruitstreek van België, met alle voor- en nadelen daaraan verbonden. Vandaar dat wij, als ambassadeurs van het fruit van Haspengouw, het niet meer dan normaal vonden de nieuwbakken Truienaars ook kennis te laten maken met de kwaliteit en de veelzijdigheid van de producten waarmee onze fruittelers de wereld veroveren”, zegde Jos Lacroix, voorzitter van de Keizerlijke Commanderie.
 
Elk nieuw gezin op Truiense bodem mocht dan ook, naast de goodiebag van de stad rekenen op een pakket kwaliteitsappelen en -peren waardoor ze meteen ondergedompeld werden in alles wat Sint-Truiden, naast gezellig wonen, voor hen kan betekenen: ontspanning, cultuur, sport … en fruit.