Winnaars fotowedstrijd 2017 - "Fruitige Beelden"

De tweede fotowedstrijd "Fruitige Beelden", werd een voltreffer voor wat betreft het aantal deelnemers en nog meer voor wat de kwaliteit van de ingeleverde foto’s betreft.
Op zondag 29 april werden de prijzen uitgedeeld.
 
 
Gedurende twee weken liep in de Festraetsstudio van het Sint-Truidense Begijnhof een tentoonstelling met fotografisch werk van een veertigtal Limburgse fotografen die deelnamen aan deze fotowedstrijd.
 
Zowel tijdstip, tijdens de bloesemperiode, als de locatie, het historisch begijnhof, waren ideaal om tal van toeschouwers naar de expo te lokken. Die waren ook unaniem over de goede kwaliteit van de foto’s.
 
Ter gelegenheid van de prijsuitreiking stelde de Keizerlijke Commanderie ook zijn vierde dichtbundel voor. 'Gouden glooiingen' verzamelt het werk van de twee laatste fruitdichters, Anja Luyten uit Herk-de-Stad en Sandra Maes uit Vucht. De bundel is te koop bij de toeristische dienst van Sint-Truiden.
 
Het was schepen Bert Stippelmans die de prijswinnaars van de fotowedstrijd bekend maakte. Winnaar werd Jean Schoubs, de tweede prijs ging naar Bart Bosmans en de derde prijs was voor Ruth Stouthuyzen. Het publiek had ook een stem in het kapittel en gaf de publieksprijs aan Martin Wathion. Zij werden allevier beloond met een geldprijs. Huidig fruitdichter, Geert Vanspauwen, maakte voor elke winnende foto ook een fruitgedicht.
 
De fototentoonstelling trekt nu naar het Fruitmuseum in Borgloon en daarna naar het provinciehuis in Hasselt.
 
En ondertussen mogen de fotografen zich klaarmaken voor de derde wedstrijd “Fruitige beelden” waarbij het Haspengouws fruit in de picture wordt geplaatst. Het aangepaste wedstrijdreglement vind je eerdaags op deze website.
 
Hieronder vind je de link naar de 3 winnende foto's en het bijhorende gedicht.