De Beste Fruittob

Een wedstrijd voor het bereiden van de beste fruittob: verschillende fruitsoorten laagsgewijs gestapeld die overgoten worden met jenever en gezoet met suiker.

Informatie

Fruit bewaren was vroeger een kunst: inkuilen voor sommige appelsoorten lukte wel, inmaken en steriliseren was ook een methode. Gelei en siroop maken waren ook middelen om het fruitoverschot weg te werken. Nu zijn er de diepvriezer en de ULO-bewaring middelen om fruit van de herfst tot de volgende zomer te bewaren. Maar de lekkerste manier was toch wel de fruittob waarbij verschillende fruitsoorten laagsgewijs gestapeld worden en telkens overgoten worden met jenever en gezoet met suiker.

Daar was wat werk aan, maar het resultaat was delicieus: een heerlijke drank maakte koude winteravonden warm.

Dat er voor zo'n fruittob enkel inlandse producten en Haspengouws fruit mogen gebruikt worden, ligt voor de hand. En dat fruitarsenaal wordt mettertijd groter: aardbeien, verschillende bessensoorten, druiven, noten, kastanjes, appelen, kersen, pruimen, peren staan je toe te experimenteren met straffe jenever van minimaal 40°, suiker van Tienen of Oreye maar vooral: fruit van hier.

Onderrichten

Waar, wat, wanneer, en vooral hoe? Voor wie het maken van een fruittob nieuw is, kan je hier handige informatie vinden hoe je kan starten met het maken van je eigen fruittob.

Reglement

Lees het reglement grondig om zo een authentieke, maar vooral geldige fruittob te maken voor deze wedstrijd.

Inschrijven

Inschrijven voor de wedstrijd van beste fruittob is verplicht. Druk onderstaand inschrijvingsformulier af, en bezorg het aan de contactpersoon voor deze wedstrijd.

Contact - De Beste Fruittob

Josette Moria
Luikersteenweg 430
3800 Sint-Truiden

Telefoon

Email