Winnaars fotowedstrijd "Fruitige Beelden" - 2019

De vierde fotowedstrijd "Fruitige Beelden" van de Keizerlijke Commanderie leverde zoals de voorgaande jaren weer een hele reeks prachtige en creatieve inzendingen op.
Mine Dalemans maakte het beste fototechnisch beeld in buitenopname met deze foto, genoemd ‘Intensive Care voor fruit’, oftewel een sfeerbeeld tijdens de lentenachtvorst, gemaakt van een plantage die opgelicht wordt door vuurpotten. Mine kennen we onder meer als fotograaf voor Het Laatste Nieuws.
 

 
Burgemeester Veerle Heeren nam de honneurs waar. Zij lauwerde de winnaars. De beste foto’s van buitenopnames werden gemaakt door Mine Dalemans uit Lummen met “Intensive care voor fruit” voor wat het fototechnisch aspect betreft en door Evelien Dekens uit Sint-Truiden met “Kleurrijke taart” voor wat het promotioneel aspect betreft.
 
Er waren ook twee prijzen voor het studiowerk. Fototechnisch was Bart Bosmans uit Herk-de-Stad de beste met “One with sugar” terwijl het promotioneel element het best gefotografeerd werd door Martin Wathion uit Borgloon met als onderwerp "Moeilijk kiezen".
 
En tenslotte was er nog de publieksprijs en die werd met afstand gewonnen door Christiane Vanhentenrijck uit Sint-Truiden met “Verwondering”.
 
 
Veerle Heeren had het nog over het kwalitatieve peil van deze wedstrijd en riep elke fotoliefhebber op om alle schroom van zich af te gooien en deel te nemen. “En uiteraard bedank ik de Keizerlijke Commanderie voor de organisatie van deze fotowedstrijd: de promotie van ons fruit via de kunst, je moet het maar durven. Maar met de Commanderie hebben we degelijke ambassadeurs in ons midden.”
De vijfde wedstrijd “Fruitige beelden” is reeds begonnen. De eerste inzendingen bereikten de Commanderie al. Maar geen nood: de inzendingstermijn loopt nog tot 31 december van dit jaar, en als er geen virus rondwaart om roet in het eten te gooien, zullen de winnaars in het voorjaar bekend gemaakt worden als afsluiter van weer een magnifieke tentoonstelling.

Jullie vinden het reglement voor de fotowedstrijd "Fruitige Beelden " - 2020 via deze link: Reglement fotowedstrijd 2020

Hieronder vind je de link naar de winnende foto's met aansluitend gedicht van onze Haspengouwse fruitdichter Geert Vanspauwen:

1e prijs Buitenopnamen - fototechnisch: "Intensive care voor fruit" - Mine Dalemans - Lummen

1e prijs Buitenopnamen - promotioneel: "Kleurijke taart" - Evelien Dekens - Sint-Truiden

1e prijs Studio-opnames - fototechnisch: "One with sugar" - Bart Bosmans - Herk-de-Stad

1e prijs Studio-opnames - promotioneel: "Moeilijk kiezen" - Martin Wathion - Borgloon

Publieksprijs: "Verwondering" - Christiane Vanhentenrijck - Sint-Truiden