Winnaars wedstrijd "Fruitige Beelden" 2022

Op vrijdag 21 april werden de winnaars bekend gemaakt van de jaarlijkse fotowedstrijd "Fruitige Beelden" in de Stedelijke Toeristische Dienst in het oud stadhuis op de Grote Markt.
Het creatieve vernuft waarmee ons Haspengouws fruit fotografisch benaderd wordt door liefhebbers van de fotografie is nog te bewonderen tot 30 april 2023.

De Keizerlijke Commanderie stelde, voor de zevende editie van de jaarlijkse fotowedstrijd, de laureaten voor. Deze wedstrijd is niet zo eenvoudig, gezien de beperktheid van het onderwerp: fruit fotograferen op de meest kunstige en creatieve manier, waarbij door een professionele jury gekeken wordt naar zowel de esthetische waarde als de commerciële bruikbaarheid van de opname.

Before the harvest - Veerlle Houbrechts

Deze fotowedstrijd leverde vijf winnaars op.

Buitenopnamen – fototechnisch:

Veerle Houbrechts – Sint-Joris-Winge - “Before the harvest”

Buitenopnamen – promotioneel:

Mieke Engelbos – Attenhoven - “Appeltjes plukken”

Studio-opnames – fototechnisch:

Bart Bosmans – Herk-de-Stad – “Poppy”

Studio-opnames – fototechnisch:

Christiane Vanhentenrijck – Sint-Truiden - “Het meisje met de appel”

Publieksprijs:

Dirk Antheunis – Herk-de-Stad – “Hamsteren

Voor deze zevende editie van de jaarlijkse fotowedstrijd “Fruitige Beelden” presenteerden zich een vijftigtal fotografen.

“Deze tentoonstelling is het resultaat van de goede samenwerking tussen de Keizerlijke Commanderie en de Dienst voor Toerisme en het stadsbestuur. Met de expo in de hallen van het stadhuis creëerden we een win-win situatie voor alle partijen in deze bloesemmaand en dit is zeker voor herhaling vatbaar”, zegde Commanderie-voorzitter Jos Lacroix.

Schepen Hilde Vautmans reikte de prijzen uit. “Na de organisatie van de Wedstrijd voor de beste Fruittob vorig jaar, bewijst deze tentoonstelling op het stadhuis opnieuw de fijne manier waarop overheden en verenigingen kunnen samenwerken. Het is nodig dat we onze fruitteelt positief in beeld brengen. Daarom gaat mijn dank ook uit naar de Commanderie voor hun inspanningen om Sint-Truiden en het fruit positief in de belangstelling te houden en aan de fotografen die al hun creativiteit in hun werk staken om van ons fruit een verhaal met toekomst te maken”, besloot de schepen.

De winnaars werden elk beloond met een geldelijke prijs, een geschenkenbon van Foto Robyns, een afdruk van hun foto met een gedicht van de Haspengouwse fruitdichteres Margot Delaet en daarnaast een mandje van de veiling Belorta met onvervalst Haspengouws fruit.

Verslag: voorzitter Jos Lacroix

PS.